Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Το ακαδημαϊκό άσυλο είναι υπόθεση του λαϊκού κινήματος

Κ. ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ («ΚΟΚΚΙΝΟ»): Θα ήθελα ένα σχόλιό σας σε σχέση με δύο φράσεις που σταχυολογήσαμε από τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού. Δηλαδή, ότι η έννοια του πανεπιστημιακού ασύλου είναι παρεξηγημένη τα τελευταία χρόνια και ότι δεν μπορούν είκοσι - τριάντα άτομα να κλείνουν το κέντρο της Αθήνας.

ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Δεν είναι η πρώτη φορά που το λέει ο πρωθυπουργός. Απλώς ψάχνουν την κατάλληλη στιγμή για να το υλοποιήσουν. Να δημιουργήσουν ένα κλίμα, όπου ο λαός θα ανεχθεί την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Και όταν λένε κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, εννοούν παρεμπόδιση της αγωνιστικής δραστηριότητας. Αν θέλετε, παρεμπόδιση και οξυμένων και ανεβασμένων μορφών πάλης, που έχει δικαίωμα ο φοιτητόκοσμος, οι σπουδαστές να χρησιμοποιούν, ανάλογα με την όξυνση του προβλήματος και την επίθεση που δέχονται.

Είναι σχεδιασμοί. Και δυστυχώς αυτοί οι λεγόμενοι «20», αντικειμενικά, για να μην πω ότι μερικοί ίσως και υποκειμενικά, υπηρετούν αυτήν την υπόθεση της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου.

Και να ξεκαθαρίσω. Το πανεπιστημιακό άσυλο δεν είναι στενά ένα άσυλο των φοιτητών και των σπουδαστών. Αλλωστε, εμείς το Πανεπιστήμιο δεν το βλέπουμε με σινικά τείχη από το λαϊκό κίνημα. Σε κάθε περίπτωση, η περιφρούρηση του χώρου από τέτοιες προβοκατόρικες ενέργειες μπορεί να γίνει και όταν η αστυνομία βρίσκεται σε χιλιόμετρα απόσταση από το Πανεπιστήμιο. Σε καμία περίπτωση εμείς δεν αναθέτουμε την υπεράσπιση του ασύλου στις δυνάμεις του κράτους καταστολής. Σε καμία περίπτωση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ